NIEUWS

PROJECTEN

WERKWIJZE

BUREAU

Max Willems Architects

NL

DE

Cityhall Euregio

Renovatie

 

 

Locatie

Heerlen - Nederland

 

Programma

- Loketten

- Flexibele werk- en vergaderruimtes

- Multifunctionele ruimte

- Restaurant

- Conferentieruimtes

- Kantoren (5.000m²)

 

Ontwerp

Het ontwerpen van een plan voor de architectuur opgave IBA-Parkstad 2020, dat bijdraagt aan een beter woon-, werk- en leefklimaat in Parkstad.

 

De ingang van het Stadhuis bevindt zich aan de pleinzijde en wordt gekenmerkt door zijn transparantie. Via een nieuwe spiraaltrap of het bestaande trappenhuis bereikt men de eerste verdieping. Deze verdieping wordt gekenmerkt door de twee grote openingen in de gevels, de vide naar de tweede verdieping en de ronde multifunctionele ruimte. Tevens bevinden zich op de eerste en tweede verdieping een restaurant, bar en verschillende ruimtes voor flexibele werk- en vergaderruimtes. Op de bovenste verdieping bevinden zich meerdere conferentieruimtes.

 

De hoogbouw krijgt een nieuwe gevel die verder uit de bestaande constructie wordt geplaatst om ruimte voor de installaties te creëren. Zo is het mogelijk om verdiepingshoge ramen te realiseren die zorgen voor voldoende daglicht in het gebouw. Het geïntegreerde ventilatiesysteem achter de gevel zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Tegen de plafonds worden verwarmingselementen geplaatst, die tevens een akoestische functie hebben.

© Max Willems Architects 2013 - 2018 | | Algemene voorwaarden Disclaimer